top of page
stalaže.JPG

Svježe mikrobilje
iz ekološkog sjemena uzgojeno na ekološkom supstratu

China rose rotkvica mikrobilje

Vrlo atraktivnog izgleda; na ružičastim stabljikama ima ljubičaste i zelene listove. Prilično je intenzivnog okusa, blago pikantna, podsjeća na mlade rotkvice. Izuzetno je dobar izvor vitamina C, kalija i magnezija. Sadrži i folnu kiselinu, riboflavin, vitamin B6, bakar i mangan.

china_edited_edited.jpg

Suncokret mikrobilje

Ima jaku stabljiku i zeleno lišće. Ukus koji pruža je osvježavajući i osjeti se hrskavost, zbog teksture lišća. Zbog blagog se okusa može konzumirati kao zdrava užina, bez upotrebe drugih namirnica. Pogodan je za različite dijete, jer sadrži nizak nivo kalorija, a bogat je nutritivnim vrijednostima.

Dobar je izvor proteina, enzima i minerala, a ponajviše željeza. Sadrži kompleks vitamina D i E, kao i vitamine A i C

suncokret (2)_edited.jpg

Gorušica mikrobilje

Biljka tamnozelenih listova jajastog oblika na svijetloj stabljici, intenzivnog pikantnog okusa. Sadrži eterična i masna ulja, antioksidanse, proteine, bogata je vlaknima i vitaminima.

gorusica.JPG

Daikon rotkvica mikrobilje

Pikantnog je i aromatičnog okusa poput rotkvice.

Ljekovita svojstva daikona poznata su od davnina, a osim „korijena“, jestivi su i listovi bogati vitaminom A.

daikon 3.JPG

Brokula mikrobilje

Prema mnogim studijama, mikro brokula je kralj po svom nutritivnom sastavu.

Enzimi mikro brokule sadrže veliku količinu sulforafana – trenutno najpoznatije hrane (smanjuje upale, štiti od nekoliko karcinoma, smanjuje neurodegeneraciju, dijabetes i kardiovaskularne bolesti, potencijalno regenerira neurone u mozgu i sprječava moždani udar).

Brokula je bogata antioksidansima i spojevima koji su se dokazali kao izvrsno preventivno sredstvo u borbi protiv tumora. Mikrobna brokula ima osvježavajući okus i ima dvostruko više vitamina C od odrasle biljke. U svježim jelima koristi se kao dodatak jelima, salatama, sendvičima, kanapeima, mesu, ribi i mahunarkama.

Nezabilazan je sastojak zdrave prehrane

brokula (2).JPG

Pšenica mikrobilje

Pšenica je jedna od žitarica koja se uzgaja kao mikrobilje. Izgledom podsjeća na odraslu biljku pšenice ili jednostavno na travu. Ovaj prirodni multivitaminsko-mineralni kompleks prepun klorofila, enzima i aminokiselina, aktivan je tjelesni pročistač koji djeluje detoksificirajuće na limfni sustav, krvotok, jetru i gastrointestinalni trakt. Ona neutralizira i odstranjuje toksine i slobodne radikale iz organizma.
Sadrži oko 90 vrsta minerala, među kojima su kalijum, kalcijum i magnezijum, sadrži i enzime i 19 vrsta amino-kiselina.

psenica_edited.jpg
bottom of page