top of page
DSC_1011_edited.jpg

Liofiliziraniproizvodi
 

Liofilizirani čaj od koprive

Ovako osušena kopriva je puno intenzivnija, boja joj je puno svijetlija nego kod klasično sušene. Okus i miris su kao kod svježe koprive, a kao takva je godinama sačuvana.

Može se koristiti kao čaj ili kao sok nakon hlađenja. Kopriva sadrži kalciji, kalij, željezo, fosfor, te vitamine A i C i organske kiseline. Kopriva je bogata i flavonoidima koji odlično djeluju na rad organizma.

kopriva u šalici.JPG

Liofilizirani Adzuki grah mikrobilje

Adzuki grah je bogat vegetarijanskim proteinima i ukusan je i kao klice i mikrobilje.  Prednosti za zdravlje: dobro za probavu, razinu šećera u krvi, zdravlje srca, kostiju i kože ...

Pakiranja: Liofilizirani u staklenci

DSC_1000.JPG

Liofilizirana Daikon Rotkvica mikrobilje

Pikantnog je i aromatičnog okusa poput rotkvice.

Ljekovita svojstva daikona poznata su od davnina, a osim „korijena“, jestivi su i listovi bogati vitaminom A.

DSC_1034_edited.jpg

Liofilizirana Rotkvica crvena mikrobilje

Vrlo atraktivnog izgleda; na ružičastim stabljikama ima ljubičaste i zelene listove. Prilično je intenzivnog okusa, blago pikantna, podsjeća na mlade rotkvice. Izuzetno je dobar izvor vitamina C, kalija i magnezija. Sadrži i folnu kiselinu, riboflavin, vitamin B6, bakar i mangan.

DSC_1031_edited.jpg

Liofilizirani Komorač mikrobilje

Nježnog i osvježavajućeg okusa, sa slatkim i paprenim notama, te mirisom, limuna i anisa. Zbog obilja hranjivih sastojaka, fine arome i lake probavljivosti idealan je dodatak u prehrani. Tradicionalno se koristio u liječenju brojnih zdravstvenih tegoba, od želučanih i plućnih oboljenja.

DSC_0964.JPG

Liofilizirani Suncokret mikrobilje

Ima jaku stabljiku i zeleno lišće. Ukus koji pruža je osvježavajući i osjeti se hrskavost, zbog teksture lišća. Zbog blagog se okusa može konzumirati kao zdrava užina, bez upotrebe drugih namirnica. Pogodan je za različite dijete, jer sadrži nizak nivo kalorija, a bogat je nutritivnim vrijednostima.

Dobar je izvor proteina, enzima i minerala, a ponajviše željeza. Sadrži kompleks vitamina D i E, kao i vitamine A i C

DSC_0954.JPG

Liofilizirane Maline

Malina je izuzetno bogata snažnim antioksidansima koji djeluju protuupalno, sprečavaju djelovanje štetnih mikroba i oštećenje tjelesnih stanica. Među njima su antocijanin (daje malini crvenu boju), resveratrol (usporava starenje), pterostilben (važan je za moždane funkcije) te elagitanin, koji se gotovo isključivo nalazi u malinama, a istraživanja pokazuju da smanjuje rizik od raka.

Među antioksidansima u malini je i vitamin C - 100 grama plodova malina sadrži čak 44% preporučene dnevne količine vitamina C. U malini se nalaze i vitamini B skupine te vitamini E i K. 3. Malina je dobar izvor kalija, a sadrži i gotovo sve ostale minerale, npr. magnezij, mangan, bakar.

Osim što je niskokalorična (100 g svježeg ploda maline ima otprilike 52 kalorije), malina obiluje vlaknima - odlična kombinacija za dobru probavu i zdravo srce. Naime, vlakna su nužna za pravilnu funkciju crijeva i “pročišćavanje” krvnih žila.

Malina sadrži ketone koji povoljno djeluju na razinu šećera u krvi te potiču metabolizam masti, sprečavajući tako njezino taloženje u organizmu. Neki preparati za mršavljenje sadrže ketone maline.

Za ljepšu kožu i kosu preporučuje se tjedna kura od malina tako da se uzima barem jedan obrok malina dnevno. Ekstrakti maline često se koriste u kozmetici za hidrataciju. Od sjemenki čileanske maline dobiva se ulje bogato esencijalnim masnim kiselinama koje su sastavom “srodne” prirodnoj masnoći ljudske kože. Ulje čileanske maline koristi se i kao prirodno sredstvo za zaštitu od sunca.

Liofilizirane maline su osušene najkvalitetnijim načinom sušenja, postupkom dubokog smrzavanja.

Ovim postupkom čuvamo gotovo sve vitamine, minerale, okus, miris i izgled namirnice. Ovako sačuvana namirnica ostaje svježa nekoliko godina.

Ukusan tek! OPG Rogić

maline.jpg

Liofilizirani Korijander

Korijandera - lišće i plodovi imaju specifičan miris pa se koriste kao začin i dodatak mnogim jelima.

Korijander je bogat eteričnim uljima, proteinima, vitaminom C i organskim kiselina, a njegovo ulje sadrži oko 70 posto linalola, kao i pineol, borneol, limonen i geraniol.

Korijander čisti organizam od toksina i teških metala, prirodni je lijek za anemiju...
 

DSC_1114.JPG

Liofilizirana Gorušica mikrobilje

Biljka tamnozelenih listova jajastog oblika na svijetloj stabljici, intenzivnog pikantnog okusa. Sadrži eterična i masna ulja, antioksidanse, proteine, bogata je vlaknima i vitaminima.

DSC_1131_edited.jpg

Liofilizirani Grašak mikrobilje

Grašak je blago slatkog okusa, s pomalo ljutkastom završnicom. Kada se koristi u prehrani, jelima dodaje svježinu i malo hrskavosti, zbog specifične teksture listova.

Sadrži proteine, vlakna, ugljikohidrate, omega-3 kiseline, a posebno je bogat vitaminom B (B1, B2, B3, B6).

DSC_0942.JPG

Liofilizirana Leća mikrobilje

Imaju snažan okus i izuzetno su ukusni. Oni su travnati, hrskavi, osvježavajući i zasitni.

DSC_0949.JPG

Liofilizirana Sikavica mikrobilje

Sikavica je biljka koja pomiče granice u fitoterapiji, u upotrebi je već 2000 godina te u liječenju jetre i njezi kože nema medicinski ekvivalent. 

DSC_0961_edited.jpg
bottom of page